MODEL SANITARI
Societat 10/06/2011

El president Artur Mas demana als professionals de la sanitat un esforç “pel bé de l'interès general”

“Demano la implicació de la gent perquè hi ha un bé superior que ha de passar per davant de l'interès particular”, ha dit Mas als treballadors sanitaris durant la inauguració d'un centre de diàlisi a Barcelona. El president i el conseller de Salut, Boi Ruiz, han sigut rebuts per treballadors de l'Hospital Clínic que protestaven contra la privatització de la sanitat.

Lara Bonilla
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, visiten el nou centre de diàlisi

BarcelonaEl president de la Generalitat ha demanat als treballadors de la sanitat que facin un esforç i aparquin els seus interessos personals "pel bé de l'interès general". "No s'ha de perdre l'òptica del bé comú" ha dit Mas al personal sanitari als que ha demanat comprensió per aprovar les mesures de retallades.

El president Mas ha inaugurat aquest matí un centre de diàlisi i recerca aplicada al barri de l'Eixample de Barcelona. Es tracta d'un centre públic-privat fruït de la col·laboració entre l'Hospital Clínic, Catalunya Caixa i empreses especialitzades del sector.

Els treballadors del Clínic esperaven Mas i el conseller de Salut Boi Ruiz a l'exterior del centre, on els han rebut amb escridassades i crits de "Boi dimissió" o "No a la privatització". Precisament, el president de la Generalitat ha defensat davant el personal sanitari la necessitat de les mesures de retallades. "Les coses no es fan perquè sí, si no perquè cal fer-les i seria absurd fer-ho al marge de la gent que està al peu del canó", ha dit. "Ens trobem en un moment clau i hem d'intentar ajudar-nos tots plegats", ha afegit.

Mas ha dit que "les conseqüències de no actuar serien molt pitjor". "I un exemple el tenim a l'entorn europeu", ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha posat aquest nou centre de diàlisi com a exemple del model de col·laboració entre l'empresa i la sanitat pública.

stats