SANITAT
Societat 03/05/2012

Mig any de lluita dels avis de Bellvitge

Els jubilats ocupen el CAP per reclamar que el reobrin i ja han aconseguit que aculli alguns serveis

Josep Ferrer
1 min
Mig any de lluita dels avis de Bellvitge

L'Hospitalet de LlobregatEls veïns del barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, gairebé tots immigrants, han estat sempre lluitadors. Van lluitar per dotar el barri de serveis i equipaments i per recuperar la democràcia, i ara, en edat de jubilació, han de seguir lluitant. És el seu destí.

"Portem 186 dies, sis mesos o mig any protestant, com preferiu dir-ho", diu Tomàs Díaz, un dels veïns tancats a l'ambulatori de la rambla de la Marina. Lluiten per no perdre part del benestar aconseguit. "Volem que en aquest ambulatori també hi hagi metges de família, com hi havia hagut sempre, i que no el tanquin; no volem anar a l'ambulatori del carrer de l'Ermita perquè creiem que un barri amb 28.000 habitants, dels quals uns 8.000 són més grans de 60 anys, necessita dos centres d'atenció primària", explica.

Experts en reivindicacions i protestes, des del 28 d'octubre del 2011, quan van ocupar l'ambulatori, no han parat de fer sentir la seva veu. Ahir, precisament, es van reunir amb el conseller, Boi Ruiz, per trobar una sortida al conflicte. De moment, continuaran la lluita, almenys, un mes més, fins que analitzin la proposta que els va fer la conselleria de Salut per traslladar al CAP els serveis de rehabilitació.

Podeu llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats