SANITAT
Societat 24/04/2012

Les mesures de Rajoy només permetran estalviar a Catalunya 118 milions d'euros en sanitat

Catalunya només podrà estalviar un 10% del previst amb les mesures urgents per reformar el sistema sanitari que aquest dimarts publica el BOE. Segons el portaveu del Govern, Francesc Homs, això permetrà al govern espanyol culpabilitzar Catalunya de no complir amb els objectius de dèficit

Ara
2 min

BarcelonaDels 7.000 milions d'euros que el govern de Rajoy vol reduir en sanitat, uns 1.190 milions li corresponen a Catalunya. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat, però, que amb les mesures que avui publica el BOE –que inclouen el copagament farmacèutic en funció de la renda– només se n'estalviaran 118 milions d'euros, un 10% del previst.

"Han dit que podríem estalviar 1.190 milions d'euros a Catalunya però Salut ha estudiat les mesures i l'estalvi és només de 118 milions", ha dit Francesc Homs, que considera que això permetrà al govern espanyol culpabilitzar Catalunya de no complir amb els objectius de dèficit.

p { margin-bottom: 0.21cm; } "Ens diran que només hem estalviat el 10% i ens en faran culpables. Però aquest mort no ens el deixarem penjar", ha afegit Homs. El portaveu del Govern ha dit que quelcom similar ha passat amb la llei de dependència. "Amb els números a la mà és un engany. Diem les coses com les veiem i això potser ajudarà a entendre perquè hem de continuar prenent mesures si volem continuar complint l'objectiu de dèficit", ha dit Homs en referència a la decisió de mantenir l'euro per recepta. "Tant de bo poguéssim treure'l", ha assenyalat.

El Ministeri de Sanitat ha instat a les comunitats autònomes a aplicar abans del 30 de juny el nou copagament farmacèutic en funció de la renda.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit aquest dimarts que es posarà en marxa "de seguida que es pugui fer des d'un punt de vista tècnic". El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ja va alertar la setmana passada que el nou sistema comporta dificultats logístiques que poden endarrerir la seva posada en marxa. "[Trigarem] el que tècnicament sigui necessari per la seva implantació", ha afegit Homs.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats