Societat 08/10/2012

Sanitat estudia més restriccions als tractaments de fertilitat

L'Estat estudia mantenir només els que responen a criteris mèdics

Lara Bonilla
1 min
La sanitat pública cobreix els tractaments de fertilitat a dones menors de 40 anys. Hi ha metges que proposen rebaixar  l'edat.

BarcelonaFins a quatre comissions formades per metges i societats científiques estan avaluant l'actual catàleg de prestacions per determinar quins serveis es podrien restringir. Els tractaments de fertilitat estan sobre la taula sempre que no responguin a criteris mèdics sinó a indicacions socials.

"Hi ha comunitats autònomes, com Andalusia, que estan fent tècniques de reproducció assistida a dones solteres que no són estèrils, a dones lesbianes, dones que s'han lligat les trompes o homes que s'han fet una vasectomia, i en aquest moment s'han d'optimitzar els recursos", explica José Antonio Ruiz Balda, cap de la unitat de reproducció humana de l'Hospital 12 d'Octubre a Madrid. Dins de les consideracions socials també s'hi inclouen -explica Ruiz Balda- els casos "de dones que han optat tard per la maternitat i arriben als 40 anys" o les pacients que "han fracassat moltes vegades en l'intent" de quedar-se embarassades.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats