COPAGAMENT FARMACÈUTIC
Societat 24/04/2012

Els ciutadans començaran a pagar més pels medicaments a partir de l'1 de juliol

Els immigrants irregulars deixaran de tenir targeta sanitària a partir de l'1 de setembre i només seran atesos d'urgències. Així ho estableix el decret llei sobre la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut que avui publica el BOE

L. Bonilla
1 min

BarcelonaA partir del proper 1 de juliol els ciutadans començaran a pagar més pels medicaments i ho faran en funció de la renda, segons estableix el decret llei que avui publica el BOE per reduir en 7.000 milions d'euros el dèficit sanitari. Els pacients també hauran de pagar en funció de la renda les ortopròtesis –algunes, com les crosses, ja són de pagament–, els productes dietètics i el transport sanitari no urgent.

El copagament farmacèutic es farà en funció de la renda i, per primer cop, els jubilats hauran de pagar una part del preu dels fàrmacs. En pagaran el 10% i la resta de ciutadans, entre el 40% i el 60%.

A més, a partir de l'1 de setembre els immigrants en situació irregular –que no cotitzin a la Seguretat Social– deixaran de tenir assistència sanitària gratuïta i només seran atesos en casos d'urgència. Es calcula que uns 500.000 immigrants a tot l'Estat es troben en aquesta situació.

Les autonomies s'hauran d'adaptar al nou copagament farmacèutic abans del 30 de juny. El president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases, ja va alertar, però, que és logísticament molt difícil que es pugi començar a aplicar en només dos mesos.

"l'exèrcit, interior i la Corona"

stats