SANITAT
Societat 03/03/2012

La grip ha obligat a reobrir 800 llits tancats als hospitals catalans

L’augment de pacients a urgències també provoca que s’ajornin operacions a l'Hospital de Bellvitge, que dilluns reobrirà una vintena de llits

L. Bonilla
1 min
LA GENT GRAN, LA MÉS AFECTADA PER LA SATURACIÓ DE LES URGÈNCIES
 L'afluència de pacients ahir al migdia al servei d'urgències de l'Hospital de Bellvitge va obligar a habilitar una sala enmig del passadís per acollir els malalts que esperaven ser ingressats o que els fessin proves. Aurèlia Gómez, de 73 anys, feia sis hores que esperava que la traslladessin a una habitació monitoritzada i Juan García, de 84 anys, estava en una llitera esperant ser ingressat o traslladat a un altre centre. "Del tracte dels professionals no en tenim queixa", deien.

BarcelonaEls hospitals catalans han reobert 800 llits tancats per les retallades per fer front a l’increment de visites per la grip. La saturació de les urgències també ha obligat a suspendre operacions a l'Hospital de Bellvitge.

Ahir només es feia la cirurgia urgent i la que no requeria ingrés. Una desena d’operacions programades, incloses de càncer, es van ajornar fins la setmana que ve. D’aquesta manera es pretenia alliberar llits perquè els poguessin ocupar els pacients que en els últims dies han saturat les urgències degut a l’epidèmia de grip. “Avui [per ahir] no hem pogut operar pacients programats. És dur veure professionals fent tasques de despatx amb la llista d’espera que hi ha”, reconeixia un facultatiu del centre.

L’epidèmia de grip, que ja va de baixa, ha provocat en les últimes dues setmanes un increment de visites, el que sumat a la reducció de llits per les retallades, ha col·lapsat en alguns moments els serveis d’urgències d’alguns hospitals catalans.

Ho podeu llegir a l'ARA PREMIUM.

stats