Societat 19/10/2014

Sants estrena la gamma extra

La dels Borinots és la primera colla de Barcelona que descarrega un castell del màxim nivell

Efren Garcia
3 min

BarcelonaLa diada dels Castellers de Sants, celebrada aquest diumenge al migdia a la plaça Bonet i Muixí de Barcelona, ha fet justícia amb la colla local i ha demostrat el potencial de la ciutat en la lluita de les capitalitats castelleres. La jornada ha sumat un total de quatre castells de gamma extra i el nivell ha estat molt igualat entre les tres formacions participants. La coincidència amb la convocatòria d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana a plaça Catalunya ha fet, però, que el públic fos més reduït de l'habitual.

Sants assalta la gamma extra

Els Castellers de Sants han segellat aquest migdia la millor actuació de la seva història. La formació barcelonina ha completat el seu primer castell de gamma extra, el dos de nou emmanillat, i ha exhibit per primer cop una tripleta de castells de nou pisos. Han començat la seva actuació descarregant els dos castells bàsics de nou, el tres i el quatre folrat. Amb tretze construccions de nou pisos com a bagatge i després d'experimentar amb el dos de nou amb folre i manilles al Concurs de Castells, els santencs s'han atrevit a provar novament el castell gamma extra. Han apamat l'estructura durant la carregada però han hagut de lluitar contra l'eufòria per completar l'èxit sense incidents.

Els Minyons arriben a la dotzena de castells de gamma extra

Bonet i Muixí ha esdevingut avui plaça de gamma extra gràcies al dos de nou emmanillat dels Minyons de Terrassa. Els malves han estat els primers d'atacar una construcció del màxim nivell, ja que han decidit iniciar la seva actuació amb la torre de nou. Si bé la d'avui no ha estat la més maca de la temporada, ha servit perquè els terrassencs demostressin el seu domini amb les manilles. Els malves no s'han conformat amb el dos emmanillat i, després d'apamar un tres de nou amb folre de postal, han arrodonit la jornada descarregant el setè nou de vuit de la temporada.

Tocats però no enfonsats

La caiguda del tres de deu amb folre i manilles del Concurs de Castells ha passat factura als Castellers de Vilafranca. Els verds s'han hagut de refer de les nombroses lesions però han tornat a aixecar el cap a Barcelona per mantenir el ritme tot descarregant un castell de gamma extra com el dos de nou amb folre i manilles. La torre emmanillada ha arribat a segona ronda, després de descarregar amb molta comoditat el tres de nou amb folre. La bèstia indomable s'ha alçat amb confiança, si bé ha necessitat d'un esforç extra a les manilles durant la descarregada. Han arrodonit la seva actuació amb un quatre de nou amb folre que ha mostrat nous canvis en el tronc.

Els Minyons es preparen per enlairar el vol

Després de les proves realitzades dissabte a la plaça Vella de Terrassa en un multitudinari assaig al carrer, i dels castells assolits avui a Barcelona, els Minyons de Terrassa estan preparats per fer una passa endavant el proper cap de setmana a Girona. Els malves han col·locat diversos cops el pis de sisens del seu tres de deu amb folre i manilles i segueixen passejant el de nou pisos amb un domini espectacular. Si es compleixen les previsions, el proper diumenge podrien esdevenir la quarta colla en provar enguany el castell de deu pisos.

Feina de formiga, força d'elefant

La colla dels Castellers de Sants ha esdevingut avui la primera formació de la ciutat de Barcelona en descarregar un castell de gamma extra. Si bé els Castellers de Barcelona havien provat sense èxit el tres de vuit aixecat per sota el 1995 i 1996, cap colla barcelonina havia coronat encara una estructura del màxim nivell. Els Borinots avui no només han fet l'aleta al dos emmanillat sinó que han estat capaços de descarregar la torre en el seu segon intent. Els de Sants han esdevingut així la setena colla de la història en descarregar la bèstia indomable.

stats