Societat 02/10/2011

Un home s'arrenca els ulls durant una missa a la Toscana

Ha dit als metges que l'han atès d'urgència que "una veu" li havia ordenat fer el que ha fet

Efe
2 min

RomaUn home s'ha arrencat els ulls aquest diumenge durant una missa a Viareggio, a la Toscana, segons han informat fonts policials. L'home, de 46 anys, nascut a Anglaterra i resident des de fa molts anys en aquesta vila, assistia al servei religiós i de sobte "s'ha aixecat, ha començat a cridar i s'ha arrencat els ulls amb les mans".

Segons la policia, l'home ha explicat després al personal sanitari que "una veu" li havia dit que "s'arrenqués els ulls".

Ha estat traslladat a l'hospital Versilia, on ha estat operat d'urgència, però els metges no han pogut fer res per evitar que es quedés cec. Després ha estat ingressat a la unitat de psiquiatria de l'hospital, a l'espera que se li faci un examen per comprovar amb més detall el seu estat mental.

Hores després del succés, la seva mare ha explicat que estava amb ell a missa quan el seu fill "s'ha tirat a terra i ha començat a clavar-se cops de cap a terra". "Tenia la cara plena de sang. Jo no entenia el que passava. No deia res", ha explicat la dona.

El doctor Gino Barbacci, metge d'urgències de l'hospital de Versilia, ha assegurat que per fer el que ha fet aquest home "cal una força sobrehumana", i que en 26 anys de professió no ha vist una cosa igual, segons informen els mitjans italians.

Barbacci ha afegit que l'home ha arribat conscient a urgències amb una ambulància i amb la seva mare i que "no es queixava, ni semblava que sentís dolor, tot i que la seva cara era una màscara plena de sang".

Els metges li han preguntat el seu nom i l'home ha respost correctament. Després li han preguntat per què s'havia arrencat els ulls, i ell ha contestat en veu baixa: "M'ho ha dit una veu", s'ha limitat a dir.

"No ha dit res més, ni s'ha lamentat", ha afegit el doctor, que l'ha descrit com una persona aparentment normal.

Els mitjans italians asseguren que l'home havia estat en tractament per problemes psíquics, però que va deixar de prendre els fàrmacs que li havien receptat els metges pel seu compte.

stats