Una sorpresa relativa per als torrencs

Periodistes, funcionaris i veïns omplen la plaça del Castell, seu de l'ajuntament, mentre segueix l'escorcoll de la Guàrdia Civil

Expectació màxima davant l'ajuntament de Torredembarra, a la plaça del Castell. Centenars de persones esperen la sortida de l'alcalde, Daniel Masagué, que continua dins del consistori detingut i col·laborant amb els escorcolls que des de primera hora del matí realitzen la Guàrdia Civil.

Desenes de periodistes, veïns, i sobretot, treballadors de l'ajuntament, esperen encuriosits i perplexos la sortida del batlle, presumptament implicat en irregularitats, entre les que hi podria haver la contractació il·legal d'una consultora, prevaricació i participació en una trama de blanqueig de diners.

L'oposició a Masagué fa temps que denuncia irregularitats, i la premsa local i de la demarcació ha publicat moltes informacions sobre aquestes denúncies, per tant la sorpresa entre els torrencs pel que està passant aquest dijous és relativa.

El representant dels funcionaris municipals, Xavi Badia, confessa que "ens ha sorprès l'envergadura de l'operació i el nombre de detencions". El mateix Badia afegeix: "No sabem si ens afectarà d'alguna manera als treballadors, més enllà que avui no hem pogut entrar a la feina".

Davant el buit de poder que es podria produir al consistori si l'equip de govern continua detingut, Badia adverteix que "fins a un cert punt, els funcionaris podem seguir treballant en el dia a dia, tot i que hi ha moltes decisions que han de prendre els polítics".

Diversos funcionaris manifestaven el seu temor que aquest cas els acabi afectant: "Si hi ha un forat econòmic això afectarà als pressupostos i podria afectar en una retallada de personal i de sou", ha explicat un d'aquests funcionaris.