Societat 03/01/2011

El sector es queixa: "És una llei feta a traïció, és la ruïna"

M.b.
1 min

Barcelona.Molts restauradors temen que la nova llei els farà perdre clients -en un 10%, segons càlculs del Gremi de Restauració de Barcelona-. Creuen que la ruptura del binomi entre el cafè o la cervesa i el tabac allunyarà molta gent dels bars i els disminuirà els ingressos. Les principals queixes han vingut dels que van haver de fer obres per habilitar espais per a fumadors, que ara no seran compensats.

El propietari d'un bar del Poble-sec, situat en un carrer on no tocava el sol i no es notava el bon temps, es queixava ahir que clients que habitualment li demanaven dues o tres cerveses n'hi estaven demanant només una per marxar abans. El responsable del bar Els Tres Tombs, en canvi, no només no havia notat cap problema sinó que augurava un canvi positiu: "Hi ha molts més no fumadors que fumadors". El bar La Ventana esperava compensar la possible pèrdua de clients amb l'afluència de més nens i famílies.

Marcos Martínez, amo del bar Mediterráneo, a l'Eixample, va rebre queixes de clients per haver de sortir fora del bar, i alguns no hi van anar perquè no podien fer el puro amb el cafè. "Serà una ruïna, és una llei feta a traïció sense comptar amb nosaltres. Ens equiparen a països en què no hi ha tanta tradició d'anar al bar", deia. Matisava que "potser ens estan fent un favor i tots plegats ens acostumarem a fumar menys, a la llarga". El temps ho dirà.

stats