Societat 20/04/2012

El sector turístic espera un 7% més d'ingressos a Catalunya aquest any

El conseller Mena avança que s'espera una xifra de turistes europeus similar a l'any passat i un augment molt important dels visitants russos

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha dit aquest matí en la inauguració del Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC), que espera que els ingressos del turisme creixin aquest any un 7% respecte l'any anterior, en que es van registrar 11.300 milions d'euros, una xifra que el conseller ha qualificat de "rècord" especialment en el context de crisi.

Mena ha dit que també espera que augmenti el número de visitants, tot i que no ha volgut avançar cap xifra.Les previsions són rebre visitants d'alguns mercats tradicionals, com Alemanya, França o Anglaterra, "que estan sortint millor de la crisi", ha dit, i que ja fa anys que passen les seves vacances a Catalunya. D'altra banda s'espera un augment molt important dels turistes procedents de Rússia. El conseller ha explicat que s'ha tancat un acord amb diversos touroperadors del país que portarà 170 vols setmanals en temporada alta procedents de Rússia. També s'està treballant per augmentar els visitants dels EUA, molt interessats en els viatges de creuers, aprofitant que el port de Barcelona s'està posicionant a nivell mundial com un dels més importants del món, només per darrera dels de Florida, als EUA.

Les vacacances dels catalans, marcades per la crisi

D'altra banda, sobre les vacances que els catalans faran aquest estiu, els experts han avançat que la crisi es notarà molt i les famílies optaran per destins de proximitat i que siguin més econòmics. Jordi Gurri, vicepresident de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, ha dit que les illes Balears, les Canàries i la costa mediterrània seran un dels destins preferits dels catalans per als mesos d'estiu, juntament amb destins rurals d'interior.

Les previsions globals del sector van en la direcció de repetir les xifres de l'any anterior, "que va ser força fluix", segons Gurri, "però potser notem algun augment lleuger en nínxols concrets de mercat al voltant del 2%", ha dit.

Eurovegas

El conseller també ha fet menció al projecte d'Eurovegas durant la inauguració del SITC i ha dit que el projecte de construir un macro complex d'oci al baix Llobregat "encaixa en el model turístic català perquè l'oferta turística catalana vol ser molt àmplia i l'economia diversificada".

Mena ha apuntat que el projecte d'Eurovegas no està encara lligat, que es va rebutjar al seu moment i que Catalunya s'ha pujat al tren "quan ja estava en marxa i en una altra direcció". També ha assenyalat que se segueix treballant en aquest projecte per unir amb la resta d'oferta turística i amb el marc legal de Catalunya per "retallar" diferències respecte a altres opcions, encara que ha apuntat que això requereix "discreció".

stats