SOCIETAT
Societat 13/06/2012

La seguretat a Barcelona en 5 xifres

L'Ajuntament ha presentat aquest dimecres l'enquesta de victimització, que reflecteix una tendència a la baixa de les persones que diuen haver estat víctimes d'un delicte. Puja la percepció de seguretat dels ciutadans.

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEls veïns de Barcelona creuen que la seguretat ha millorat a la ciutat. Així ho reflecteix l'enquesta de victimització de 2012, presentada avui a l'Ajuntament i basada en 4.000 trucades telefòniques, que confirma la tendència a la baixa de la xifra de persones que diu haver estat víctima d'un delicte durant l'any passat.

El 24,2% de barcelonins van patir un delicte el 2011

La xifra ha baixat sis dècimes respecte el 2010, que va ser d'un 24,8. Per districtes, Ciutat Vella és el barri amb l'índex de victimització més alt, un 31,2%. La majoria de delictes són contra la seguretat personal (15,4%), el vehicle (7,1) i el domicili (2,1%).

Robatoris de bossa o cartera, els delictes més comuns

D'entre els delictes contra la seguretat personal, el mes comú es el robatori de bossa o cartera, seguit dels intents de robatori i el robatori del mòbil. Quant als delictes contra el vehicle, són principalment robatoris d'objectes de l'interior o accessoris del cotxe.

Només un 55% de la població denuncia

El 2011, només un 55% de les persones que van patir un delicte van denunciar. La xifra ha crescut (el 2010 era un 52,7%) i es situa al nivell d'altres països com Regne Unit o Alemanya. Els intents de delicte només es denuncien en un 15% dels casos.

5,6 de cada deu persones es sent segura a la ciutat

L'índex de seguretat es manté com en els últims anys, al voltant del 5,6 sobre deu. Un 49,7% dels barcelonins creuen que la seguretat a la ciutat ha milloratk, mentre que un 28,7 creuen que ha empitjorat.

Els veïns aproven el nivell de seguretat de Ciutat Vella per primer cop

La valoració del nivell de seguretat a Ciutat Vella es situa per primer cop per sobre del cinc sobre deu, en un 5,2. Tot i ser el barri amb la nota més baixa, és el primer cop que aprova. Els veïns creuen que els barris més segurs són Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia.

stats