“Nosaltres als Mossos no els hem ni vist”

Un dels punts on els carteristes es troben amb els compradors és a la cantonada del carrer Hospital amb Riera Baixa

El Raval és un dels barris de Barcelona on més es troba a faltar la policia. Aquesta zona de Ciutat Vella no només té una de les densitats de població més altes de tota la ciutat (433 habitants per hectàrea), sinó que, a més, ha de suportar la pressió turística i bona part d’activitats il·legals. Els narcopisos -habitatges ocupats per narcotraficants on és possible comprar i consumir droga- han sigut un dels últims episodis que més han tensat el barri. Però no és l’únic. Actualment, el Raval pateix el problema de joves carteristes que cometen petits furts -tot i que cada cop són més violents- per després vendre els objectes robats a les màfies organitzades.

Colau retreu al Govern la falta d’agents

Un dels punts on els carteristes es troben amb els compradors és a la cantonada del carrer Hospital amb Riera Baixa. En aquesta petita cruïlla s’hi poden arribar a acumular més de 30 nois. Els veïns i els comerciants de l’entorn van fer un crit d’alarma el setembre de l’any passat i van demanar que hi hagués una parella d’agents durant tot el dia. Fins ara només ha respost la Guàrdia Urbana. “Nosaltres als Mossos no els hem ni vist”, va denunciar ahir Santi González, membre de l’associació Acció Riera Baixa.

Segons aquest comerciant, des de l’entitat han parlat amb agents dels Mossos que els han reconegut que no tenen prou efectius per a tot el districte. En una ocasió, els agents els van assegurar que només tenien una patrulla per a tot Ciutat Vella, és a dir, per al Raval, la Barceloneta, el Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L’explicació coincideix amb el que ahir va denunciar el sindicat SAP-Fepol. El seu portaveu, Toni Castejón, va afirmar que hi ha hagut tardes i fins i tot nits en què només hi havia un cotxe disponible.