Societat 12/06/2012

Un article de Bibiana Ballbè a l'ARA, a la prova de català de la selectivitat

L'altra opció era un fragment de 'Drames rurals'. A la prova de castellà, els alumnes han hagut d'escollir entre un text de Pío Baroja i un altre d'Eduard Punset

Sònia Sánchez
2 min
Les proves de la selectivitat a l'Escola Superior de Turisme / PERE TORDERA

BarcelonaEls estudiants de batxillerat que des d'aquest dimarts fan les proves de la selectivitat han hagut d'escollir entre un article de Bibiana Ballbé a l'ARA i un fragment de l'obra 'Drames rurals', de Victor Català, en la prova de català. L'article de Bibiana Ballbè, 'Estrelles i diamants a Nova York', es va publicar el 22 d'agost de l'any passat a la secció 'De festa' de l'Ara Estiu, i parlava d'una sessió de cinema a la fresca a Nova York en què es projectava 'Esmorzar amb diamants'. En l'altra opció, a més de comentar el fragment de 'Drames rurals', els alumnes han hagut de fer una redacció explicant una anècdota relacionada amb el món rural.

A primera hora, en la prova de castellà, els alumnes han hagut de triar entre un fragment de l'obra 'El árbol de la ciencia', de Pío Baroja, i un text d'Eduard Punset. Els que han optat per la primera opció també han hagut de respondre preguntes sobre l'obra 'Tres sombreros de copa', de Miguel Mihura. En general, els estudiants han considerat fàcils tant l'examen de català com el de castellà.

Universitats es nega a facilitar els exàmens

L'oficina de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que depèn de la conselleria d'Economia i Coneixement, ha decidit no facilitar els exàmens de selectivitat als periodistes, com era costum de fer. Es tracta d'una mesura de seguretat davant el context de crispació que es viu en el món universitari a conseqüència de l'encariment de les matrícules, segons han explicat a l'ARA fonts d'Universitats.

El president del tribunal instal·lat a l'Escola Superior de Comerç Internacional de la UPF, Josep Maria Fontana, ha confirmat que té ordres dels seus superiors de no donar els exàmens fins al final del matí, com a mesura "excepcional", però en desconeix els motius. De fet, ni tan sols els vocals del tribunal ni els professors que acompanyaven els estudiants han pogut tenir accés a les proves.

L'explicació oficial de l'oficina de les PAU ha estat que es preveia una vaga de ferrocarrils de la Generalitat que retardaria l'arribada de molts estudiants als exàmens, de manera que la filtració a la premsa de les preguntes podria ser un perill, però tot i que la vaga de transports finalment no s'ha produït, les mesures "excepcionals" de seguretat s'han mantingut.

stats