Sanitat
Societat 15/06/2012

Els sensepapers a Catalunya tindran metge de família

Podran rebre atenció primària, i per a la resta de serveis sanitaris i proves necessitaran una autorització de CatSalut. El Govern desobeirà així el decret sanitari espanyol

Lara Bonilla
1 min
EL DRET UNIVERSAL A LA SALUT  Immigrants a l'entrada d'un CAP de Salt. A Catalunya els sensepapers podran seguir anant al metge de família, en contra del que ha aprovat el govern espanyol, però necessitaran una autorització per anar a l'especialista o fer-se proves.

BarcelonaA partir de l'1 de setembre, els immigrants irregulars es quedaran sense targeta sanitària, segons estableix el decret sanitari espanyol. Però a Catalunya, els sensepapers continuaran tenint accés al metge de família i, per accedir a la resta de prestacions sanitàries, ja sigui cirurgia, especialistes o proves diagnòstiques, necessitaran una autorització del Servei Català de la Salut. Aquest control servirà per evitar casos de turisme sanitari.

Els immigrants sense papers tindran la mateixa targeta sanitària que ara però aquesta tindrà diferents graus de cobertura en funció de si la persona és resident legal o no.

Pots llegir l'article sencer a l'Ara Premium.

stats