Un jove accepta 4 anys de presó per segrestar un nen durant unes hores i abusar-ne

El noi, que pateix una discapacitat mental, no haurà d'ingressar entre reixes, però queda en llibertat vigilada i seguirà programes d'educació sexual

Un jove de 22 anys ha acceptat una condemna de gairebé 4 anys de presó per segrestar un nen de 5 anys unes hores i abusar-ne sexualment. El noi, que té una discapacitat mental lleu, no haurà d'ingressar entre reixes, però estarà 5 anys en llibertat vigilada i haurà de passar per diversos programes d'educació sexual.

Durant el judici a l'Audiència de Barcelona, el noi ha reconegut els fets. Segons la Fiscalia, el juliol del 2013 es va acostar al nen, que estava jugant amb els seus germans en un parc de Badia del Vallès, i amb l'excusa que li compraria llaminadures el va convèncer perquè l'acompanyés. La fiscal explica que se'l va emportar a una casa abandonada i un cop allà, en va abusar. El pare del menor, que portava hores buscant el nen, va acabar localitzant-los.

La Fiscalia i la defensa han arribat a un acord de conformitat que ha tingut en compte que el jove va confessar els fets des del principi i ha pagat una part de la indemnització als pares del nen, que finalment no el van denunciar.

El tribunal ha dictat la sentència de viva veu i ha condemnat el noi, que inicialment s'enfrontava a una pena de 9 anys de presó per dos delictes: un de detenció il·legal i un altre d'abusos. La Fiscalia ha aplicat una de les últimes reformes del Codi Penal i ha tingut en compte que cap dels dos delictes superava els 2 anys de presó per demanar la suspensió de la pena.

Tot i no ingressar entre reixes, el condemnat té prohibit treballar amb menors, no es podrà acostar a la víctima durant 3 anys i n'estarà 5 en llibertat vigilada, durant els quals haurà de passar per diversos cursos d' educació sexual. També farà treballs en benefici de la comunitat durant un any. A més, haurà d'indemnitzar els pares del nen amb 4.600 euros, a banda dels 1.500 que ja els havia pagat.