Condemnen un neonazi per insultar i agredir dues noies marroquines al bus

Un jutge de Terrassa l'ha condemnat a un any de presó

Un jutge de Terrassa (Vallès Occidental) ha condemnat un neonazi a un any de presó per insultar i agredir dues joves marroquines en un autobús el febrer del 2013. L'home les va amenaçar amb una navalla que tenia una inscripció de les SS de l'Alemanya nazi.

Segons la sentència, el condemnat, que anava vestit de paramilitar, va etzibar uns quants cops de puny a les noies mentre les insultava amb expressions com ara "Quin fàstic de mores, que se'n vagin al seu collons de país". El conductor va aturar l'autobús i va demanar a les víctimes i a l'acusat que baixessin. Un cop a baix, l'home les hauria amenaçat amb la navalla.  

El jutge assegura que l'home va actuar "mogut per l'odi, el menyspreu i l'hostilitat" que sentia cap a les noies per "motius racials". El condemna per un delicte contra la integritat moral, però descarta afegir-hi un delicte de lesions, per l'escassa gravetat de les contusions.

L'acusat no va acudir al seu propi judici

Segons la sentència, el condemnat ni tan sols es va presentar al seu propi judici. Tot i així, la sessió es va poder celebrar perquè s'exposava a una pena de menys de dos anys de presó. Quan va declarar davant de la Policia Local de Terrassa, l'home va dir que s'havia barallat amb les dues víctimes, perquè pensava que anaven a pegar a la seva mare i la seva parella.

El jutge ha tingut en compte com a atenuant el temps que el cas ha trigat a jutjar-se. L'home haurà de pagar una multa de 350 euros per les lesions i haurà d'indemnitzar una de les dues víctimes amb 180 euros més. La sentència també li prohibeix durant dos anys acostar-se a menys de 300 metres de casa de les dues noies, de la seva feina i de qualsevol lloc on siguin.