Societat 30/09/2011

La sequera no s’acaba

Cap de setmana amb molt de sol i només alguns intervals de núvols a la costa

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl vent de gregal, que ja va començar a bufar ahir, continuarà fent que avui la humitat sigui elevada a la costa, i fins i tot s’hi formaran alguns intervals de núvols. En general, però, avui també farà sol, i serà en tot cas en comarques del sud del País Valencià com la Marina Alta o la Safor on cauran alguns xàfecs intensos com els que ja hi va haver ahir. També a les Illes el dia serà molt insegur.

Canviaran poques coses de cara al cap de setmana. Dissabte encara descarregaran xàfecs sobtats en algunes comarques del sud del País Valencià i de les Illes però en general farà sol i les temperatures gairebé no variaran. Diumenge el cel encara serà més clar i les temperatures fins i tot pujaran un o dos graus al migdia.

Poques perspectives de pluja de cara a la setmana que ve. A partir de dimecres podria començar a bufar tramuntana i les temperatures baixarien, però ara per ara sembla que el canvi de temps seria sec. Si bé el juliol va ser plujós a moltes comarques de Girona i de Barcelona, l'absència de xàfecs en alguns sectors és força preocupant, especialment a les comarques del sud. A l'observatori de l'Ebre de Roquetes, per exemple, només hi han caigut 30 l/m2 des que va començar el juny.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats