TRANSPORTS
Societat 08/01/2011

El servei ferroviari es restableix set hores després de l'avaria entre Salou i Cambrils

Adif ha denunciat als Mossos el robatori de diverses peces que, segons la companyia, ha causat la incidència. L'avaria ha afectat els passatgers de 17 trens

Redacció
1 min

SalouHan calgut set hores però finalment el servei ferroviari entre Salou i Cambrils s'ha restablert, cap a dos quarts de vuit, segons han informat Adif i Renfe. El trànsit en aquest punt estava tallat des de dos quarts d'una pel que, en un primer moment, s'ha definit com un tall en el subministrament del corrent elèctric. Els tècnics han descobert, més tard, que el robatori d'unes peces de la infraestructura havia fet que es desprenguessin 420 metres d'un cable imprescindible per a la circulació dels trens.

Segons les primeres investigacions dutes a terme per Adif, l'origen de la incidència és el robatori de 8 contrapeses del sistema d'electrificació a l'alçada del punt quilomètric 261/180 de la línia d'ample convencional València-Tarragona-Barcelona. Adif ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra.

S'han vist afectats pel tall els passatgers dels trens de llarga distància, per als quals s'ha habilitat transport per carretera entre L'Aldea i Tarragona. Per als serveis regionals, hi ha hagut servei alternatiu per carretera entre Salou i Cambrils.

Renfe ha habilitat 40 autobusos per prestar aquest servei alternatiu. En total, s'han vist afectats per aquesta incidència 10 trens de llarga distància i 7 serveis regionals.

stats