Societat 13/04/2011

Els metges endureixen les protestes tot i les promeses del Govern

Durant tot el dia els col·lectius de metges han provocat problemes de Trànsit a causa de les concentracions que han fet a diversos punts de Barcelona

Redacció
2 min
Tisores davant Sanitat

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El personal sanitari ha sortit avui al carrer i s'ha fet veure per protestar contra les retallades. El col·lectiu s'ha mobilitat i ha tallat, tant al matí com a la tarda, les principals vies d'accès a Barcelona.

Aquesta tarda, uns 70 facultatius s'han aplegat aquest dimecres davant el Departament de Sanitat per denunciar les retallades impulsades pel Govern. Els metges han llençat un centenar de tisores davant d'una franja vermella, en referència a la "línia vermella" que el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, va assegurar que no es podia traspassar. Segons han denunciat, "la retallada de 1.000 milions d'euros que prepara la conselleria de Salut dinamitarà l'actual mapa sanitari català i farà saltar pels aires un dels millors sistemes sanitaris del món" i han deixat clar que no volen ser "comparses" de les retallades. En concret, s'han referit a la sanitat catalana com un dels "elements de cohesió més importants de Catalunya".

La protesta 'Facebook'

Una manifestació convocada per Facebook per la plataforma "Indignats. No a les retallades a la sanitat" aplega aquest dimecres a la tarda uns mil treballadors de la sanitat a Barcelona. Es tracta de metges i infermers, entre d'altres, que s'han trobat al Portal de la Pau a les cinc de la tarda per protestar contra les retallades previstes a la sanitat pública catalana. Alguns provenen del Clínic, mentre que d'altres han anat arribant fins a l'estàtua de Colom procedents d'altres centres sanitaris. L'alt nombre de manifestants ha obligat la Guàrdia Urbana de Barcelona a tallar el trànsit, tot i que cap a dos quarts de sis s'han endinsat en massa fins a la Ronda Litoral fins a tallar-la.

En el moment de tallar la Ronda Litoral, els manifestants i els conductors s'han encarat i s'han viscut moments de tensió. La protesta ha començat a les cinc de la tarda i no compta amb el suport dels sindicats ja que només ha estat convocada a través d'aquesta xarxa social.

Al matí, de forma coordinada, treballadors del Clínic han tallat l'avinguda Diagonal, els de Bellvitge han tallat la Gran Via, els de l'Hospital del Mar han interromput la circulació a la ronda Litoral, i els de la Vall d'Hebron ho han fet a la ronda de Dalt.

A altres punts de Catalunya com Lleida i Sabadell les protestes també han comportat que es tallessin algunes vies de trànsit.

stats