Societat 11/03/2011

El cap de setmama començarà amb pluges de fins a 100 litres a la costa

Aquesta nit arribarà una borrasca que farà ploure arreu i deixarà quantitats importants de precipitació a la franja litoral durant tot demà

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaAvui s’anirà acostant una important borrasca que escombrarà el país de sud a nord durant la nit i tot dissabte. El dia però encara tindrà força hores de sol, sobretot al nord, i allà on els núvols triguin més a arribar avui el migdia serà molt suau, gairebé de primavera per exemple en indrets com Girona o Figueres.

Començarà a ploure al vespre al sud, i probablement ja a la nit a la majoria de comarques. La pluja serà persistent durant tot demà, i tot i que en general serà pluja d’anar fent en el gruix de ruixats s’hi amagaran xàfecs puntualment més forts, sobretot a la costa, on podrien descarregar alguns aiguats de 30 litres en poca estona. Demà al vespre deixarà de ploure i diumenge apunta a ser un dia totalment oposat, amb cel clar a la majoria d’indrets i un migdia de més de 15 graus.

El vent es deixarà sentir amb cops moderats a la costa i s’aixecaran onades de més de 2 metres a molts punts de costa. Al Pirineu només nevarà per sobre dels 1500 metres, però els gruixos seran importants, de més de mig metre més amunt de la cota 2000.

Ahir el Servei Meteorològic de Catalunya va advertir mitjançant un comunicat de premsa del temporal i es preveu que durant el dia d'avui activi diversos avisos de situació de risc per pluja i estat de la mar.

Trobareu més detalls sobre la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats