Societat 18/06/2012

Inici de setmana amb calor i xàfecs aïllats

Tot i els ruixats d'aquesta matinada avui el paraigua només farà falta puntualment a Ponent i al Pirineu

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Un grup de ruixats ha sorprès de matinada la Catalunya Central i alguns àmbits com el Vallès, el Penedès, el Segrià, la Terra Alta i les comarques de la Franja. En general avui no serà un dia de paraigua, més aviat al contrari: el sol lluirà força hores i els núvols seran sempre molt trencats, però a Ponent s'hi podran anar repetint algunes gotellades sobtades, especialment a la tarda. Al Pirineu, els xàfecs també hi aniran a més a partir del migdia. Avui serà un dia calorós i xafogós, amb temperatures molt similars a les que ja hem anat tenint el cap de setmana: més de 30 graus al migdia i molta humitat i sensació de xafogor a prop de mar.

Demà ens creuarà un altre front, sobretot a última hora. El dia serà enterbolit, amb moltes bandes de núvols prims, i a última hora descarregaran ruixats i tronades al Pirineu, a les comarques de Lleida, a l'Ebre i en alguns punts de la Catalunya Central. No seran xàfecs generals, però afectaran més comarques i amb més intensitat que avui.

La setmana es presenta amb pocs canvis de temps més. Res fa pensar en cap tongada de xàfecs extensa abans de Sant Joan. Gairebé cada dia farà sol i només aniran caient ruixats puntuals al Pirineu a les tardes. La calor no afluixarà i l'ambient es mantindrà plenament estiuenc durant els pròxims dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats