SETMANA SANTA
Societat 06/04/2012

Suspesa per segon any consecutiu la processó laica de l'Hospitalet

La processó laica de l'Hospitalet ha estat suspesa aquest Divendres Sant per segon any consecutiu a causa de la pluja, segons han informat fonts municipals

Efe
1 min

BarcelonaEls passos de Jesús Natzaret i la Mare de Déu dels Dolors havien de recórrer avui diversos carrers de la ciutat, on s'havien congregat milers de persones. Aquesta processó l'organitza l'entitat laica 15+1, que aquest any compleix el 35è aniversari de la seva fundació.

La situació d'inestabilitat atmosfèrica s'ha anat traslladant del sud al nord de Catalunya, i aquesta nit pot haver-hi xàfecs aïllats que podrien afectar les processons. A la capital catalana, el cel s'ha anat aclarint al llarg del dia i han sortit els passos programats del Pare Jesús del Gran Poder i de la Mare de Déu de les Angoixes.

Però no només la meteorologia canviant ha afectat aquest any les processons. La crisi econòmica també ha arribat a aquesta tradició religiosa en forma de retallades de les subvencions.

La disminució de les subvencions públiques ha obligat les confraries a reduir despeses en flors i bandes de música, encara que han mantingut l'essència de la Setmana Santa sortint amb tots els passos.

Aquest ajust s'ha traduït en la substitució de les roses per margarides i la contractació a la baixa de les bandes de música que acompanyen els passos religiosos.

A la capital catalana, segons dades del Consell General de Germandats i Confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona, les subvencions s'han retallat un 30 per cent.

Les retallades a Girona han estat del 15 per cent de les subvencions públiques, mentre que a Lleida s'han mantingut les ajudes públiques.

stats