Publicitat
Publicitat

SETMANA SANTA

A Barcelona han sortit els passos programats

Suspesa per segon any consecutiu la processó laica de l'Hospitalet

La processó laica de l'Hospitalet ha estat suspesa aquest Divendres Sant per segon any consecutiu a causa de la pluja, segons han informat fonts municipals

Els passos de Jesús Natzaret i la Mare de Déu dels Dolors havien de recórrer avui diversos carrers de la ciutat, on s'havien congregat milers de persones. Aquesta processó l'organitza l'entitat laica 15+1, que aquest any compleix el 35è aniversari de la seva fundació.

La situació d'inestabilitat atmosfèrica s'ha anat traslladant del sud al nord de Catalunya, i aquesta nit pot haver-hi xàfecs aïllats que podrien afectar les processons. A la capital catalana, el cel s'ha anat aclarint al llarg del dia i han sortit els passos programats del Pare Jesús del Gran Poder i de la Mare de Déu de les Angoixes.

Però no només la meteorologia canviant ha afectat aquest any les processons. La crisi econòmica també ha arribat a aquesta tradició religiosa en forma de retallades de les subvencions.

La disminució de les subvencions públiques ha obligat les confraries a reduir despeses en flors i bandes de música, encara que han mantingut l'essència de la Setmana Santa sortint amb tots els passos.

Aquest ajust s'ha traduït en la substitució de les roses per margarides i la contractació a la baixa de les bandes de música que acompanyen els passos religiosos.

A la capital catalana, segons dades del Consell General de Germandats i Confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona, les subvencions s'han retallat un 30 per cent.

Les retallades a Girona han estat del 15 per cent de les subvencions públiques, mentre que a Lleida s'han mantingut les ajudes públiques.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de