SOCIETAT
Societat 02/06/2011

Un home mata la seva dona i després se suïcida a Museros

És el segon crim de violència masclista que es produeix al petit municipi de l'Horta Nord valenciana. L'home tenia 79 anys i la dona, 82

Agències
2 min

MuserosUn home de 79 anys ha matat suposadament a ganivetades la seva dona, de 82, a la localitat de Museros, a la comarca valenciana de l'Horta Nord. El presumpte autor del crim s'ha suïcidat després amb una pistola, segons han informat fonts de la policia local i de la Guàrdia Civil i l'alcalde de la població. Segons fonts de la delegació del govern espanyol al País Valencià, no constava cap denúncia per maltractaments. És el segon cas de violència de gènere que es registra a la localitat, d'uns 4.700 habitants i a menys de vint quilòmetres de València, en poc més d'un any.



El crim va tenir lloc cap a les 22 h de dimecres en un immoble del carrer de Lepant, gairebé al centre del municipi, quan una dona que cuidava la parella va arribar a l'habitatge i es va trobar un bassal de sang i els cossos sense vida de les dues persones. L'home era natural de Museros i, tret d'una època en què la parella va marxar a treballar a França, hi havien viscut sempre. Havien tornat feia més de vint anys.



L'alcalde de Museros, José María Aznar Monferrer, ha explicat que, segons sembla, l'home va clavar diverses ganivetades la seva dona i posteriorment es va disparar un tret al cap amb una pistola "molt petita i antiga". Aznar ha indicat que, tot i l'avançada edat de la parella, no vivien reclosos a casa, i que alguns veïns li han comentat que van estar parlant amb l'home durant la tarda al jardí que hi ha davant del immoble. L'alcalde ha expressat la "sorpresa majúscula" dels veïns pel succés, ja que no es coneixia que la parella tingués problemes previs i a més era un matrimoni molt gran. Aznar Monferrer ha explicat que Museros és un poble "tranquil i pacífic". 


Segon cas en poc més d'un any

Museros ja va patir fa poc més d'un any un episodi semblant, relacionat amb un altre crim masclista. El 30 d'abril de 2010, una dona de 51 anys va morir apunyalada a mans de la seva exparella, de 57 i nacionalitat búlgara, que va ser detingut aquell mateix dia. La dona havia anat al domicili de l'exmarit, del qual es trobava en tràmits de divorci i a qui havia denunciat per amenaces i per impedir-l'accés al domicili conjugal, a recollir unes pertinences quan es va produir l'agressió.

stats