SUCCESSOS
Societat 09/06/2012

Un home mata la seva dona llançant-la pel balcó a l'Hospitalet

Albert Balanzà
2 min

BARCELONA.Nou cas de violència masclista. Aquest cop a l'Hospitalet de Llobregat. Un taxista jubilat de 73 anys, Miguel V.S., va llançar ahir la seva dona Pilar, de 70 anys, pel balcó de casa, un dotzè pis del número 190 de la Riera Blanca, a tocar del popular Parc de la Pinça i en una zona comercial del barri de Santa Eulàlia molt concorreguda.

Els fets van passar cap a quarts de vuit del matí, una hora que la Riera Blanca ja és un riu de gent que va cap al metro per anar a treballar. Veïns i vianants van trucar als Mossos d'Esquadra quan van veure caure daltabaix el cos de la Pilar. Així de cru. La policia no va trigar a arribar i acordonar l'espai amb lones; també va tancar un tram de vorera. Al pis, els agents van detenir l'home, que encara anava mig vestit, i se'l van endur a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat. El jutge va certificar la mort de la dona i va ordenar aixecar el cadàver cap a les 12. Els fets van causar consternació entre els veïns, ja que el Miguel i la Pilar eren una parella "que feia molts anys que estava casada i amb fills". "Ell era un home molt seriós, molt recte, amb barba tancada, sempre amb el cigar a la boca", deia Francisco Ortega. "Seia allà a la palmera de la Pinça, parlava amb la gent, mai l'havia vist discutir amb ningú", afegia.

Mostres de rebuig

L'Ajuntament de l'Hospitalet va fer una concentració de rebuig, amb l'alcaldessa, Núria Marín, al capdavant. L'Institut Català de les Dones també va condemnar l'homicidi. La presidenta, Montse Gatell, va assegurar que "és necessari avançar en unes relacions de parella basades en el respecte a la llibertat individual". Catalunya (7 casos) i el País València (3) sumen la meitat de casos mortals de violència masclista enguany a tot l'Estat.

stats