SOCIETAT
Societat 02/08/2011

El Suprem condemna a un any de presó un home que va contagiar la sida a la dona i la filla

L'alt tribunal troba que amb el preservatiu no n'hi havia prou perquè es trencaven sovint. La parella no va saber que ell estava infectat fins que van tenir una nena, i mare i filla van contraure el virus

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Suprem ha condemnat a un any de presó i a pagar 50.000 euros d'indemnització un home que va encomanar la sida a la seva dona i la seva filla, sense que la parella sabés que ell estava infectat. L'home l'havia absolt l'Audiència de Madrid, però ara l'alt tribunal l'ha condemnat perquè li atribueix dos delictes de lesions imprudents.

Segons el Suprem, amb el preservatiu no n'hi havia prou a l'hora de tenir relacions sexuals perquè, segons diu la sentència, es trencaven sovint. El Tribunal troba que l'home va tenir "un comportament descuidat", ''imprudent" i "greu" pel risc que hi havia de contagi, tal com finalment va passar.

L'exparella es va quedar, de fet, embarassada després d'uns anys de tenir-hi relacions sexuals. I no va ser fins que no va tenir la filla i va caure malalta que no va saber que tant ella com la nena eren portadores del VIH.

La parella va tenir relacions des del 1996, dos anys després que a ell li van diagnosticar que estava infectat. Des que va néixer la menor, la parella va continuar unida i es va casar el 1999, però es va divorciar el 2003 i tres anys més tard ella va presentar la querella per no haver-la avisat que tenia la sida.

stats