La síndica de Barcelona lamenta que una escola hagi anunciat que tanca després de la preinscripció

El Consorci està reubicant els 174 alumnes de l'Escola Griselda, a l'Eixample

Les Escoles Griselda de Barcelona han anunciat que tancaran el curs que ve per problemes econòmics de la cooperativa de mestres titular del centre. L'escola concertada, situada en dos locals, un al carrer Parlament i un altre a la ronda Sant Pau, al barri de Sant Antoni de l'Eixample, des de fa més de 50 anys, és d'una sola línia i té actualment 9 cursos repartits entre infantil i primària, als quals assisteixen majoritàriament nens de famílies nouvingudes a Barcelona. Mentre el Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) està treballant per reubicar els 174 alumnes afectats pel tancament, la síndica de greuges de la ciutat, Maria Assumpció Vilà, ha lamentat que el centre tanqui després del període de preinscripció, amb tots els infants ja inscrits. Segons ha dit, si el centre "valorava" cessar l'activitat i el Consorci Educatiu de Barcelona (CEB) "en tenia constància", la decisió final "s'hauria d'haver pres abans del període de preinscripció", perquè les famílies poguessin exercir el seu dret d'elecció d'escola "en igualtat de condicions" amb la resta de famílies de la ciutat.

A través d'un comunicat, la direcció d'Escoles Griselda explica que el CEB ha estat "al corrent" de la situació del centre durant el curs que ara acaba, i ha fet "acompanyament" en la recerca de solucions. Per exemple, s'ha descartat que l'escola es pugui acollir al nou decret llei que permet el pas d'escola concertada a pública, "ja que no disposa de l'equipament adequat" per iniciar el pròxim curs. L'escola, d'una sola línia, té actualment nou cursos repartits entre infantil i primària.

Pel que fa als 174 alumnes afectats, el CEB "respectarà" la preinscripció per al curs 2019-20 i assignarà les places "d'acord amb les segones o successives opcions" a les famílies que han participat en aquest procés. Així, s'han rebut 21 sol·licituds de canvi de centre "que s'atendran segons criteris establerts", mentre que per als 153 alumnes restants, se'ls donarà opció a escollir entre les places vacants de la ciutat.

Segons recull l'agència Efe, el problema és que la propietat del centre escolar no té els 700.000 euros necessaris per traslladar l'escola a un edifici que els ha ofert, pel mateix preu de lloguer, la propietat dels locals que ocupen des de fa més de mig segle i el contracte del qual ha estat en pròrroga des de fa 15 anys, quan va acabar.

Més continguts de