SOCIETAT
Societat 25/04/2012

Els dos sindicalistes de Seat detinguts pels aldarulls del 29-M, lliures a l'espera de veure el jutge

Estan acusats d'agredir un agent fora de servei dels Mossos el dia de la vaga general

Efe
2 min

BarcelonaEls dos sindicalistes de la UGT i CCOO a Seat que avui han sigut detinguts a la planta de Martorell (Baix Llobregat) acusats d'agredir un agent fora de servei dels Mossos d'Esquadra durant el 29-M han quedat en llibertat aquesta tarda, a l'espera de ser citats aviat pel jutge.

Segons han informat a Efe fonts judicials, els dos sindicalistes detinguts són José Antonio J. O., de 40 anys i veí d'Esparreguera (Baix Llobregat), i José Javier E. M., de 48 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Els dos arrestats han quedat en llibertat a primera hora de la tarda i han abandonat ja la comissaria de Martorell, a l'espera de ser citats aviat pel jutge.

La detenció d'aquests dos sindicalistes s'emmarca en el degoteig d'arrestos que els Mossos d'Esquadra estan portant a terme els últims dies de persones que suposadament van protagonitzar incidents durant la jornada de vaga general del passat 29-M i que han sigut identificades amb posterioritat.

Segons les fonts policials consultades per Efe, els dos sindicalistes formaven un piquet a les set del matí en una rotonda d'Abrera (Baix Llobregat), prop de la planta de Seat a Martorell, impedint el pas de vehicles.

Un mosso d'esquadra fora de servei, que es dirigia a treballar en cotxe, es va identificar com a policia als integrants del piquet, moment en què, segons la versió policial, els dos detinguts li van donar un cop de puny per la finestra de la porta del seu cotxe.

Per contra, el secretari general de CCOO a Seat, David Matellán, ha explicat a Efe que, contra el que sosté la policia, els sindicalistes detinguts no van agredir cap agent el passat 29-M i que l'únic incident que es va registrar el va provocar un mosso de paisà que va realitzar una maniobra perillosa amb el cotxe que conduïa, fet que va motivar un intercanvi de retrets amb els integrants d'un piquet.

stats