Societat 02/05/2012

El sindicat de Mossos troba "una irresponsabilitat" identificar els agents de paisà amb braçalets

El portaveu Toni Castejón lamenta també que la imatge dels policies difosa als mitjans els fa semblar "antisistema" i anuncia que presentaran una queixa a Interior

Acn
1 min
Mossos de paisà a la manifestació alternativa del Primer de Maig a Barcelona / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO), Toni Castejón, ha assegurat que al cos policial no ha agradat gens la decisió "política" d'identificar amb braçalets els agents de paisà que van treballar a la manifestació de sindicats minoritaris de dimarts a la tarda.

"Ha estat una irresponsabilitat i una vergonya", ha criticat recordant que als darrers disturbis la pluja "d'objectes contundents" que va caure sobre els agents hagués pogut ferir de gravetat els que ahir anaven sense protecció. "Només els falta dibuixar-los una diana al pit", ha ironitzat. Castejón també ha lamentat la imatge difosa als mitjans de comunicació dels agents de paisà, on semblen "antisistema".

Castejón, que s'ha mostrat molt escèptic davant la utilitat de la mesura, ha assegurat que no ha agradat gens als policies del cos, als quals ha demanat que facin arribar una queixa als seus superiors si tornen a rebre la mateixa ordre.

"Tampoc s'entén que un departament tant preocupat com aquest per la imatge acabi identificant els seus agents de paisà i propiciï que acabin apareixent davant els mitjans semblant antisistemes", ha dit. El sindicat presentarà una queixa per escrit a Interior criticant aquesta mesura.

stats