Un sindicat de policies denuncia el director dels Mossos per les lesions d'un agent apunyalat a Lleida

L'SPC considera que Manel Prat i el subdirector de Recursos Humans, Josep Maria Sans, són responsables d'un delicte contra la seguretat i la salut en el treball i d'un altre de lesions per imprudència

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha presentat una denúncia penal contra el director general de la Policia, Manel Prat, i el subdirector general de Recursos Humans, Josep Maria Sans Rodríguez, per la presumpta comissió d'un delicte contra la seguretat i la salut en el treball i un altre de lesions per imprudència. El sindicat els considera responsables, per omissió, de la manca de mesures de protecció que haurien evitat successos "tan desgraciats" com les "gravíssimes lesions" que el passat 12 de juliol va patir un mosso d'esquadra a Lleida, quan va ser apunyalat per l'esquena. Asseguren que les lesions s'haurien pogut evitar si l'agent hagués portat una armilla de protecció personal lleugera.

L'incompliment i la manca de diligència sobre la necessitat de proveir d'aquest material de seguretat ha arribat fins a tal punt que "no únicament s'ha vulnerat la normativa de prevenció de riscos laborals, sinó que s'han desobeït sengles resolucions parlamentàries, posant en perill greu la vida dels agents, la seva salut i integritat física", asseguren des del sindicat.

"Per nosaltres la manca de pressupost no és un argument acceptable per no dotar els agents del material de seguretat i protecció que necessiten, perquè cada dia veiem com es destinen diners a altres partides amb finalitats polítiques. Per nosaltres la vida d'un mosso no té preu, malgrat que els nostres responsables polítics li donin poc valor", segueixen.

Precedents

El sindicat recorda, a més, altres successos que també evidencien la responsabilitat del director general de la Policia i el subdirector general de Recursos Humans com a responsables de la política de prevenció de riscos laborals que hauria de garantir la seguretat dels funcionaris de policia. Casos com el d'un altre agent que va resultar ferit per arma de foc durant un tiroteig que es va produir a Castell de l'Areny (Berguedà) el passat 9 de juliol, o el del passat 25 de febrer del 2010, quan un altre agent va resultar ferit durant un tiroteig amb una escopeta de perdigons i actualment porta dins del seu cos 53 perdigons que no li han pogut extreure, així com els fets del 9 de febrer del 2009, quan dos mossos d'esquadra van resultar ferits per arma blanca, un d'ells amb ferides greus al tòrax i l'abdomen.

Des de l'SPC denuncien que ja el 14 d'octubre del 2001 es va posar en evidència la necessitat de dotar els Mossos d'armilles de protecció personal lleugeres, quan dos agents van ser tirotejats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. A causa d'aquell greu incident un agent porta encara una bala allotjada a la columna vertebral i l'altre agent va quedar paraplègic. Des d'aquell moment, "els sindicats representatius del cos de Mossos d'Esquadra no hem parat de demanar un material que considerem imprescindible per garantir la nostra seguretat".


Més continguts de