El sindicat més important de Renfe convoca vaga de maquinistes per a l'11 de setembre

Serà una vaga de 24 hores, que també es farà el 4, el 14 i el 15 de setembre, coincidint amb l'inici escolar. El portaveu del sindicat assegura que no es van adonar que una de les dates escollides coincidia amb la manifestació a Barcelona

El sindicat principal de maquinistes de Renfe, Semaf (Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris), ha convocat aquest dimarts una vaga de 24 hores per als dies 4, 11, 14 i 15 de setembre. Es tracta d'una vaga convocada a tot l'Estat però que inclou un dia sensible a Catalunya, l'11-S, i afectarà la mobilitat dels participants a la Via Lliure de la Meridiana. També afectarà l'inici de curs escolar, el 14 i el 15 de setembre.

El portaveu del sindicat de maquinistes, Santiago Pino, explica a l'ARA que "sempre és complicat triar les dates d'una vaga perquè sempre afecta algú", i assegura que quan les van escollir no van pensar que un dia coincidia amb la manifestació independentista a Barcelona. "No teníem al cap el calendari de festes de cada zona, però de seguida que hem convocat la vaga des de Catalunya ens han avisat", afirma. Pino admet que van decidir no fer la vaga a l'agost, "per no perjudicar aquells que viatgen en tren només un cop a l'any", però sí en dies laborables com els divendres 4 i 11 de setembre –a Catalunya l'11 és festa–, i el dilluns 14 i el dimarts 15, "per tenir la màxima repercussió, lògicament".

Segons Semaf, els motius d'aquests 4 dies de vaga són diversos: per una banda l'incompliment dels acords als quals van arribar per desconvocar la primera vaga convocada per al 14 de maig, però també la falta d'avançament en la negociació del primer conveni col·lectiu del grup Renfe.

Santiago Pino explica que ara toca negociar els serveis mínims, però confia que abans l'empresa s'assegui un altre cop a la taula per parlar.

  • Etiquetes