ENSENYAMENT
Societat 11/04/2011

Els sindicats rebutgen les propostes d'Ensenyament i veuen difícil arribar a un acord

Consideren que la consellera Rigau vol que els professors "treballin més i cobrin menys"

Acn
2 min

BarcelonaEls sindicats han rebutjat les propostes de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per estalviar recursos en l'ensenyament públic. Asseguren que són mesures "severes", "decebedores" i "no acceptables", i per això albiren que "serà difícil arribar a un acord". Els sindicats creuen que Rigau només vol que "el professorat treballi més i cobri menys" i afirmen que aquesta no és una bona solució per sortir de la crisi econòmica. A més, asseguren que les mesures d'Irene Rigau suposaran que uns 2.800 interins perdin la feina. En aquest sentit, recorden que el curs vinent hi haurà entre 15.000 i 20.000 alumnes més al sistema educatiu.

La portaveu del sindicat USTEC·STEs, Rosa Cañadell, ha assegurat que les propostes que els ha presentat Irene Rigau són "decebedores i no acceptables". Ha avisat que l'augment del nombre d'alumnes no serà correlatiu amb un augment de professors. Per això, ha explicat que l'increment de feina recaurà sobre les espatlles del professorat. En aquest sentit, ha indicat que les mesures afecten la qualitat de l'educació.

Per la seva banda, la portaveu d'Ensenyament d'UGT, Roser Font, alerta que "serà difícil" que els sindicats puguin acceptar aquestes mesures i que per tant es pugui arribar a un acord. "Les restriccions no haurien d'afectar el sistema educatiu", ha afegit.

La portaveu d'ensenyament de CCOO, Montserrat Ros, ha assegurat que 2.850 professors interins aniran al carrer. En la mateixa línia que els altres sindicats, Ros rebutja una reducció de pressupost quan el sistema educatiu patirà un augment d'entre 15.000 i 20.000 alumnes el curs vinent.

Ros considera que això suposarà fer fora gairebé 3.000 mestres, ja que segons ha explicat als mitjans de comunicació en acabar la reunió, la consellera no els hi ha detallat que els mestres que ara es dediquen a la sisena hora seran recol·locats al sistema però no perdran la seva feina, com si que ha fet a la roda de premsa que ha ofert. Ensenyament, però, ha insistit que sindicats que no farà fora cap professor.

Després de la reunió de la mesa sectorial que s'ha celebrat aquest dilluns, sindicats i conselleria disposen de tres setmanes per negociar les propostes del Departament i arribar a un acord a finals d'abril. Els representants dels professors consideren que no disposen de tota la informació necessària per poder iniciar aquesta negociació per la qual cosa han demanat més informació a la conselleria i esperen reunir-se novament a finals d'aquesta setmana.

stats