La reacció dels sindicats davant la 'marea verda' de les Illes: "No ens asseurem a negociar per fer comèdia"

Els convocants de la manifestació subratllen l'èxit de la convocatòria i insten el govern del PP a moure fitxa per desencallar el conflicte

La 'marea verda' de la comunitat educativa contra el decret de trilingüisme del Govern Balear ha pres el carrer aquest diumenge, en una mobilització sense precedents a les Illes. A Palma, on s'ha produït la manifestació més multitudinària que es recorda, els sindicats han valorat amb entusiasme el suport rebut, també a les principals ciutats de les Illes. Toni Baos, de CCOO, ha utilitzat la ironia per resumir la jornada: "La minoria silenciosa s'ha quedat a casa". Baos ha subratllat les altes xifres de participació: unes 80.000 persones.

Iñaki Aicart, de l'Assemblea de Docents, també s'ha fet ressò de l'èxit d'una mobilització històrica: "S'està parlant de 41.000 metres quadrats ocupats per la manifestació". Biel Caldentey, del sindicat STEI-i, ha recordat que ara és l'executiu del PP qui ha de moure fitxa: "No ens asseurem a negociar per fer comèdia".

Més continguts de