Els sindicats d'educació acampen a la conselleria d'Ensenyament

Demanen la incorporació dels substituts des de l'1 de setembre

Acampada dels sindicats d'educació quan queda una setmana per a l'inici de curs. Aquest dilluns a la tarda han acampat al jardí de la conselleria d'Ensenyament per reclamar les substitucions des de l'1 de setembre. Tot i que aquest any la conselleria ha avançat dos dies hàbils la incorporació dels docents substituts, els sindicats consideren "insuficient" la mesura perquè no tenen el temps "necessari per planificar l'inici de curs". Asseguren que no marxaran fins que arribin els substituts

A més, també exigeixen que totes les substitucions, incloses les de curta durada, siguin cobertes des del primer dia. "És imprescindible garantir-les per la qualitat de l'ensenyament", asseguren els sindicats. Amb aquesta acció, asseguren que inicien un seguit de mobilitzacions "en defensa de l'educació pública".

A més, tal com explica CCOO, també reivindiquen la reducció de dues hores lectives al professorat més gran de 55 anys, el cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats, l'horari lectiu de 18 a secundària i 23 a primària, entre altres qüestions.