Societat 29/01/2012

Els sindicats no descarten "manifestacions massives" al carrer pel tancament de Spanair

CCOO i UGT assenyalen la Generalitat com a responsable de la fi de la companyia aèria. Podrien acordar la mesura aquest dilluns

Acn
2 min

BarcelonaEls sindicats CCOO i UGT es reuniran aquest dilluns per decidir com responen al tancament de Spanair.

Fonts sindicals han assegurat a l'ACN que, en cap cas, es descarta que la resposta pugui passar per "manifestacions massives" al carrer. L'objectiu, asseguren, és assenyalar "claríssimament" a l'opinió pública qui són els responsables de la fi de les activitats que la companyia va anunciar divendres. Els sindicats asseguren que "el principal" responsable és l'actual Govern de CiU i també el del tripartit. D'entrada, per haver "malgastat més de 200 milions sense un pla de viabilitat" i, després, per no preveure "una sortida organitzada" per passatgers i treballadors quan "el germà ric" es va retirar.

Fonts sindicals expliquen que es reuniran aquest dilluns i concretaran quines mesures emprenen per donar continuïtat, en certa manera, als "petits" grups de treballadors de Spanair que van protestar a Santiago de Compostel·la, La Corunya i Vigo aquest dissabte.

Tant UGT com CCOO esperen que la companyia els convoqui a asseure's per conèixer com serà el procés concursal que seguirà Spanair i com afectarà el tancament de la companyia aèria als treballadors, principalment pel que fa a tenir garanties per les nòmines d'aquest gener.

Fonts sindicals han explicat a l'ACN que la Generalitat "va malgastar més de 200 milions d'eruos sense un pla de viabilitat", que "mai" es va presentat tampoc davant dels sindicats del sector. "Esperaven que arribés el germà ric amb 150 milions més", i quan Qatar Airways s'ha fet enrere "de la nit al dia" la Generalitat ha decidit no "pagar més". Li retreuen sobretot que no s'hagi fet una "sortida ordenada" per garantir la recol·locació calmada pels passatgers i uns mínims laborals pels treballadors de la companyia.

Ara per ara no s'han plantejat emprendre accions legals perquè asseguren que li pertoca, en tot cas i primer de tot, al Ministeri de Foment i a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Tampoc s'han plantejat reclamar dimissions de càrrecs públics, perquè per una banda hi ha "responsables" que ja no formen part de l'executiu i en segon lloc perquè "demanar la dimissió en aquest país i per regla general suposa consagrar-lo" al càrrec.

stats