Societat 03/10/2019

Bargalló, a un grup de sindicalistes: "Hi ha un tant per cent de funcionaris apalancats de puta mare"

Educació assegura que està tret de context, però els sindicats n'exigeixen la dimissió

Ara
2 min

BarcelonaUnes càmeres que gravaven la visita del conseller d'Educació, Josep Bargalló, a les Terres de l'Ebre han enregistrat una conversa amb alguns sindicalistes que protestaven contra el decret de plantilles en què se sent el conseller dir dues frases que han generat una gran polèmica. Bargalló va dir "Si es queden sense funcionaris, per mi millor" i "Hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare", segons el vídeo que ha fet públic el Canal Terres de l'Ebre, en què només apareixen aquestes dues frases.

El sindicat UGT, a través d'un comunicat, ha mostrat la seva "sorpresa i indignació" per aquestes paraules, que expressen un menyspreu evident pel conjunt de treballadors dels serveis públics que "han sostingut l'administració pública al llarg d'una de les pitjors crisis". Per al sindicat, "acusar de ganduls, amb un llenguatge groller, milers de mestres, professors i professores, és una manca de respecte inacceptable i intolerable". Per això, la federació del sector públic del sindicat ha demanat el "cessament immediat" del conseller.

Des de CCOO han reclamat una convocatòria immediata de la Mesa Sectorial amb la presència del conseller i ja han avançat que, en funció de les explicacions, el sindicat "exigirà les mesures que consideri oportunes per garantir l'honorabilitat i els drets del conjunt del personal docent del Departament".

Davant la polèmica, fonts del departament d'Educació han assegurat que les frases formen part d'una conversa privada del conseller abans d'un acte i que estan "tretes de context". De fet, recorden que el conseller sempre ha defensat la utilitat del decret de plantilles, al qual fa referència la conversa. "El conseller sempre ha defensat els mestres –que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat–, i no la funcionarització que es desprèn de l'aplicació de la llei de funció pública espanyola", han afegit les mateixes fonts.

stats