Ensenyament
Societat 05/09/2011

Els sindicats criden la societat civil i els grups polítics a defensar "unitàriament" el model d'escola catalana

CCOO, USTEC, UGT, USOC i CGT redacten un manifest conjunt en defensa de la immersió lingüística, davant la interlocutòria del TSJC

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls sindicats CCOO, USTEC, UGT, USO i CGT han fet avui una crida "al professorat i el conjunt de professionals de l'educació, a la societat catalana, a les entitats cíviques i socials, a les forces polítiques i al govern de Catalunya a defensar de manera unitària l'escola i la llengua catalana, la convivència respectuosa amb les persones de qualsevol origen i llengua i la no-segregació de l'alumnat per la llengua d'aprenentatge".

En un manifest conjunt, els sindicats catalans defensen el "model d'escola catalana" com un patrimoni cultural, pedagògic, social i polític que "no podem deixar perdre", ja que "permet la pervivència de la llengua i la cultura catalana, que d'altra manera estarien en perill de desaparició".

A més, argumenten que la immersió lingüística en català "és la línia política que ha generat més consens en la història". "Tenim una escola acollidora i plural des del punt de vista lingüístic, que contribueix cada dia a fer la societat catalana més respectuosa i democràtica", remarquen els sindicats al seu manifest.

stats