SOCIETAT
Societat 16/07/2012

Els sindicats preparen una vaga a Renfe, Adif i Feve per al 3 d'agost

Els sindicats protestaran així contra la liberalització ferroviària anunciada pel govern espanyol la setmana passada

Efe
1 min
LES INVERSIONS PASSEN DE LLARG  La dotació prevista del pla de Rodalies de Barcelona per al període 2008-2015 era de 4.000 milions d'euros. Per a Madrid, en un període d'un any menys, entre el 2009 i el 2015, era de 5.000 milions. De la inversió prevista per a Barcelona, segons el departament de Territori i Sostenibilitat, se n'ha executat només el 6,9%.

MadridEls sindicats volen convocar una vaga a Renfe, Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) i Feve (Ferrocarrils de Via Estreta) el 3 d'agost, que durarà 24 hores. No obstant això, i segons CCOO, els sindicats han acordat primer convocar una comissió de conflictes, com a pas previ a la vaga, que té com a objectiu protestar per la liberalització ferroviària que va anunciar el govern espanyol la setmana passada i entraria en vigor l'1 de juliol de 2013.

Un cop els sindicats hagin sol·licitat la comissió de conflictes, tindran 72 hores per preparar aquesta trobada i tractar de negociar per arribar a un acord entre les parts; però, si no fos possible, els sindicats passarien a convocar la vaga.

Els sindicats de CCOO, UGT, Semaf, CGT, el Sindicat de Circulació Ferroviari i el Sindicat Ferroviari ja es van reunir la setmana passada amb el ministeri de Foment, que els va anunciar els plans de liberalització per al seu sector. També els va explicar la intenció que té de dividir Renfe en quatre societats anònimes, encarregades dels serveis de manteniment, de viatgers, de transport de mercaderies i de material rodant.

stats