Funció Pública
Societat 22/11/2011

Els sindicats de la funció pública adverteixen Mas: "El conflicte està servit"

UGT i CCOO asseguren que no acceptaran una nova rebaixa a les condicions laborals dels treballadors públics

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEls sindicats majoritaris de la funció pública a Catalunya han advertit aquesta tarda al president de la Generalitat, Artur Mas, que no acceptaran cap més rebaixa de salari ni de condicions laborals dels treballadors públics.

"El conflicte està servit", ha assegurat el responsable de l'àrea de Generalitat d'UGT, Xavier Casas, després que el president Mas hagi anunciat avui que hi haurà una nova retallada als sous dels funcionaris aquest 2012. Casas ha assegurat que el seu sindicat no farà "ni un pas enrere més" en aquest sentit i "no tolerarà cap retallada més".

"Plou sobre mullat, hem patit retallades el 2010 amb un 5% menys de sou i aquest any també en forma d'acomiadaments d'interins i EROs a empreses públiques. El president hauria de defensar l'administració que presideix i en lloc d'això està convertint una administració que ja era prima en una administració anorèxica", ha afegit Casas, destacant que això està afectant sobretot "el servei que aquests treballadors presten al ciutadà".

La responsable de Funció Pública de CCOO, Josefina Pujol, ha coincidit a considerar "del tot inacceptable" una nova rebaixa al sou dels treballadors públics catalans, remarcant que amb les retallades patides fins ara "i l'augment del cost de la vida, la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors públics és considerable".

Pujol ha denunciat també "l'engany a l'electorat" per part del president Mas, que no ha explicat aquesta bateria de mesures en cap moment durant la campanya electoral que va finalitzar la setmana passada. A més, ha criticar que "hagin de ser sempre els empleats públics els qui paguin per una crisi que no han creat" i va demanar a Mas que, en lloc de plantejar mesures com aquesta, "miri a veure com augmenta els ingressos, recuperant per exemple l'impost de successions".

stats