Societat 09/11/2011

Els sindicats de la sanitat porten la protesta per les retallades al Parlament

Unes 300 persones s'han concentrat aquest dimecres al matí al Parc de la Ciutadella. Els portaveus sindicals han entregat un manifest al registre del Parlament en el qual demanen un increment del pressupost de Salut per al 2012

Joan Serra
1 min
Protesta a les portes del Parlament

BarcelonaEls sindicats de la sanitat s'han concentrat aquest dimecres al matí, de forma unitària, a les portes del Parlament per tornar a fer sentir el seu rebuig a les retallades. Unes 300 persones han participat en la protesta, que ha acabat amb crits de dimissió al conseller de Salut, Boi Ruiz. Els representants sindicals han entregat un manifest al registre del Parlament –dirigit a la presidenta de la cambra, Núria de Gispert– en el qual demanen que el pressupost sanitari del 2012 s'incrementi per poder recuperar progressivament el volum d'activitat a la sanitat pública. Els sindicats també sol·liciten que es mantingui l'ocupació i que l'Institut Català de la Salut (ICS) conservi la seva condició d'empresa pública.

Durant la sonora protesta, diversos portaveus dels sindicats han explicat que escoltaran la proposta que l'ICS els farà divendres a la mesa sectorial per arribar a un acord laboral. Marcela Güell, del sindicat CATAC, que ha assegurat que la protesta d'aquest dimecres s'ha fet a les portes del Parlament perquè "va aprovar un pressupost amb un 10% de tisorada a la sanitat", ha remarcat que serà bàsica "la unitat d'acció". Les paraules de Güell han estat una clara referència a la convocatòria de vaga feta en solitari per Metges de Catalunya, el sindicat majoritari entre els facultatius, per als propers 15 i 16 de novembre. En una línia similar s'ha pronunciat Juan Cobacho, portaveu d'UGT, que ha assegurat que "la unitat sindical és imprescindible en la negociació amb l'ICS". Els portaveus de CCOO, UGT, SATSE i CATAC han entregat el manifest al registre del Parlament, una acció en la qual no hi ha participat cap representant de Metges de Catalunya, tot i mostrar suport al document.

stats