SANITAT
Societat 19/10/2011

Els sindicats afirmen que trossejar l'ICS no és la solució per millorar el seu funcionament

Els representants dels treballadors sanitaris han detallat que les negociacions per arribar a un acord laboral estan aturades. No descarten la convocatòria d'una vaga si no hi ha cap apropament

Joan Serra
1 min

BarcelonaEls sindicats que representen els treballadors de la sanitat pública han afirmat aquest dimecres que un nou model d'organització de l'Institut Català de la Salut (ICS) que impliqui la divisió en empreses més petites no garantirà un millor funcionament. "No és cert que trossejant-lo, l'ICS tingui millors resultats econòmics", ha afirmat Juan Cobacho, portaveu d'UGT. Els sindicats han rebutjat rotundament una eventual entrada de capital privat a l'empresa pública i han alertat que això podria posar en risc la qualitat de l'assistència. Els representants d'UGT, CCOO, Metges de Catalunya, Satse i CATAC-CTS han explicat que ja coneixien l'existència d'un document que, segons publica El País, proposa dividir l'ICS en vint empreses i donar entrada al capital privat. El portaveu d'UGT ha recordat que la proposta de reestructurar l'ICS no s'ha plantejat en cap mesa sectorial ni tampoc en cap consell d'administració.

En relació a la negociació laboral –l'ICS ha d'estalviar 77 milions d'aquí a finals d'any, 45 dels quals en la partida de personal–, els sindicats han afirmat que les negociacions estan aturades i que no hi ha hagut cap progrés des del 3 d'octubre. De fet, no hi ha data de convocatòria de la mesa sectorial. Els representants sindicals ja han avançat que no acceptaran cap rebaixa de sou sense garanties. "No sabem què passar el 2012", ha subratllat Joan Canals, portaveu de CCOO. "Si l'ICS no millora les seves propostes, ens veurem abocats a la vaga", ha detallat Lurdes Alonso, secretària adjunta de Metges de Catalunya. Aquest dijous a la tarda, els treballadors de la sanitat pública es concentraran davant de la conselleria de Salut per protestar.

stats