Societat 03/08/2012

Els sindicats xifren entre un 80% i un 90% el seguiment de la vaga

Els representants sindicals afirmen que la liberalització del transport ferroviari comportarà un empitjorament del servei. També s'han desmarcat dels sabotatges registrats en les primeres hores d'aturada

Maria Ortega
1 min
La manifestació dels treballadors d'Adif i Renfe

BarcelonaEls representants sindicals de Renfe i Adif han fet una primera valoració de la jornada de vaga d'aquest divendres en el transport ferroviari. Els sindicats han xifrat entre un 80% i un 90% el seguiment de l'aturada. També han criticat els serveis mínims decretats pel ministeri de Foment i el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, que han considerat "desorbitats" i "excessius".

Els sindicats han enumerat, segons el seu punt de vista, els perills de la liberalització dels serveis ferroviaris que vol implantar el govern espanyol. Han argumentat que els precedents a Europa han anat acompanyats d'un empitjorament del servei, de pujada de preus i de més accidents de tren. Els representants sindicals s'han desmarcat de les accions de sabotatge que s'han produït durant la jornada d'aquest divendres i que han provocat retards de gairebé mitja hora en algunes línies de Rodalies.

Uns 200 treballadors de Renfe i Adif s'han concentrat a les 11 h al vestíbul de l'estació de Sants i han començat una manifestació sota el lema "Per un ferrocarril públic i social". Els treballadors llancen missatges de protesta dirigits al president del govern espanyol, Mariano Rayoy, i l'adverteixen que "Renfe no es ven". La manifestació es dirigeix cap a la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

stats