Societat 31/05/2012

Sis detinguts a Barcelona en tres actuacions per dos delictes de furt i un d'estafa

La Guàrdia Urbana ha aconseguit recuperar més de 600.000 euros

Acn
2 min

BarcelonaSis persones van ser detingudes per dos delictes de furt i un d'estafa en tres actuacions que va dur a terme la Guàrdia Urbana de Barcelona aquest dimecres a la tarda. Les intervencions van tenir lloc als districtes de Ciutat Vella i l'Eixample.

Cap a les 13.27 h, agents fora de servei van veure com dos homes i una dona baixaven d'un cotxe a l'avinguda Paral·lel i abordaven una turista. Primer, una de les dones li va dir que era una immigrant que volia regularitzar papers, que estava en tràmits amb una ONG que ho feia, però que li costava 7.000 euros en bitllets de 50 euros, i que ella els tenia en bitllets de 200.

Una altra dona es va afegir a la conversa per acabar de convèncer la turista de la veracitat de tot plegat. Li demanaven que tragués diners del seu compte per canviar-los pels que tenien ells, que eren falsos, i li oferien a canvi joies, que van resultar ser bijuteria.

La turista no se les va creure i va començar a cridar que li volien robar. Les dues dones i el tercer home que havia baixat del cotxe van fugir corrents. Va ser aleshores quan un dels agents de paisà va atendre la turista mentre l'altre seguia el cotxe. Agents uniformats l'aturarien finalment a la plaça Drassanes. Es van detenir els quatre ocupants per temptativa d'estafa. Dins el cotxe hi havia 1.530 euros reals en metàl·lic, a banda dels falsos, i documents bancaris que no pertanyien a cap dels detinguts.

Recuperats joies i diners per valor de 7.000 euros

Cap a les 14.00 h, al passeig Joan de Borbó, uns altres agents de paisà van sentir els crits d'auxili d'una turista francesa que acabava de ser objecte d'un furt. El presumpte autor fugia en una bicicleta amb la bossa de la turista. Van aconseguir detenir-lo i recuperar la bossa, amb joies i diners valorats en prop de 7.000 euros. L'individu ha estat detingut per un presumpte delicte de furt.

Detingut per robar un maletí amb 600.000 euros en joies

Finalment, cap a les 18.00 h, agents de la Guàrdia Urbana van ser requerits per uns ciutadans que els van avisar que en una parada d'autobús del carrer Casp havien robat un maletí a una dona.

En arribar-hi van veure diverses persones que retenien un individu. La víctima va explicar que esperava un taxi quan l'home li va prendre el maletí –amb joies a dins per valor de 600.000 euros– i va fugir corrent, però va ser interceptat per diversos vianants. Els agents el van detenir per furt.

stats