Societat 22/06/2019

Sis detinguts a l'Empordà en el desmantellament de cinc plantacions de marihuana

El valor de les 8.000 plantes destruïdes superava els 700.000 euros

Europa Press
1 min
Cabdells de marihuana en una imatge d'arxiu.

GironaEls Mossos d'Esquadra han detingut sis persones en dues actuacions en què han desmantellat cinc plantacions de marihuana amb unes 8.000 plantes distribuïdes entre els municipis de de Palau de Santa Eulàlia i Garrigàs, a la comarca de l'Alt Empordà, segons informen els Mossos amb un comunicat.

El primer cas és va produir dimecres, quan els Mossos van arrestar tres homes d'entre 24 i 43 anys per un presumpte delicte contra la salut pública en un operatiu per desmantellar plantacions ocultes entre camps pròxims al riu Fluvià a Palau de Santa Eulàlia. En aquest dispositiu policial hi va participar l'helicòpter de Mossos ja que era un punt de difícil accés, a més d'efectius dels Agents Rurals i Bombers, per localitzar i destruir les plantes. Els cossos de seguretat van trobar dues plantacions amb 2.984 plantes de marihuana, amb un valor al mercat de 211.207 euros, segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents. Els tres detinguts eren en una tenda de campanya i, quan van veure els agents policials, van intentar fugir sense èxit. Un jutge de guàrdia de Figueres va decretar el seu ingrés a la presó provisional.

En la segona actuació, els Mossos van arrestar el mateix dimecres tres homes d'entre 23 i 38 anys per un presumpte delicte contra la salut pública després d'una investigació sobre l'existència de plantacions de marihuana ocultes a Garrigàs: van localitzar 5.323 plantes amb un valor de més de 510.000 euros.

stats