SOCIETAT
Societat 12/05/2011

Els Mossos detenen dos neonazis per agredir un excompany

Van anar a trobar-lo a un bar per venjar-se d'ell per haver abandonat la banda. A casa tenien cadenes, armes blanques i punys americans

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els Mossos d'Esquadra han detingut dos suposats integrants d'un grup skin d'ideologia neonazi acusats d'agredir i amenaçar un altre jove que havia abandonat la banda. Un detingut és major d'edat i ha ingressat en presó provisional. L'altre ha quedat internat en un centre de menors.

L'agressió es va produir el 7 d'abril passat, quan els dos detinguts, amb dos skins més –un d'ells també menor d'edat–, van agredir amb cadenes de ferro un antic membre de la banda White Rebels Barcelona que estava a la terrassa d'un bar al carrer Felip II de Barcelona.

Els presumptes agressors es van abraonar sobre la víctima sense dir res i, mentre intentava fugir cap a l'interior del local, van seguir clavant-li cops, que li van causar lesions al coll i al cap, on se li van haver d'aplicar diversos punts de sutura.

El grup, que disposa d'una pàgina web on es poden llegir frases neonazis i racistes que inciten a la violència, ja havia amenaçat anteriorment la víctima en vídeos penjats al YouTube. L'acusaven de traïdor, covard i porc, i l'advertien que no intentés amagar-se perquè el trobarien.

A més, en un escorcoll realitzat en els habitatges dels presumptes agressors, els Mossos d'Esquadra van trobar diversos objectes d'ideologia neonazi juntament amb altres objectes perillosos com cadenes de ferro, armes blanques, punys americans, botes amb puntera de ferro o pals utilitzats en armes marcials.

stats