Societat 18/10/2011

Un home sobreviu 30 anys menjant animals atropellats

Guineus, conills, rates i granotes i altres animals morts a la carretera són una part fonamental de la dieta de l'anglès Jonathan McGowan

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } Jonathan McGowan, un taxidermista de 44 anys del Regne Unit assegura, segons publica el Huffington Post, haver viscut durant 30 anys amb una dieta basada en els animals morts que recull a peu de carretera.

McGowan tenia només 14 anys quan es va menjar per primer cop un d'aquests animals: un escurçó, “no molt saborós”, però que el va intrigar a seguir descobrint els beneficis culinaris i ecològics de menjar només la carn que trobava morta als vorals de les carreteres. A partir d'aquí, i durant 30 anys, van venir tot tipus d'animals: conills, rates, coloms, guineus o granotes són alguns dels exemples que el propi McGowan cita en un article publicat a The Guardian. El taxidermista confessa que la millor hora per sortir a practicar la seva particular cacera és el matí, “perquè la majoria dels animals són nocturns i els cotxes topen amb ells a la nit”.

Amb 30 anys d'experiència McGowan també ha acabat per tenir favorits entre els animals que s'acostuma a trobar a les carreteres. “La guineu és molt saborosa” i “molt més versàtil que la vedella”, diu. Però també s'ha trobat sorpreses desagradables: “L'eriçó és horrible”.

Però menjar víctimes animals de la carretera, per McGowan, no és només una excentricitat. L'home, afirma que la seva elecció està basada en el “respecte al medi amibient” tot i que confessa que, sovint, es topa amb la incomprensió de les persones a qui els ho explica.

stats