Societat 06/01/2012

Mort sobtada d'un intern del centre d'estrangeria de la Zona Franca

Un grups de companys de la víctima mantenen que no va ser atès a temps i es declara en vaga de fam. La Policia Nacional nega les acusacions

Efe / Ara
2 min

BarcelonaUn jove de 21 anys de Guinea Conakry ha mort aquesta matinada al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona, segons fonts de la Policia Nacional espanyola.

El jove immigrant podria haver mort d'un infart, i les unitats d'emergència que l'han atès no han pogut reanimar-lo, segons han indicat fonts pròximes al cas a Efe.

El jove, que havia estat traslladat a Barcelona el 22 de desembre des del centre d'estrangers de Melilla, era a la cel·la amb cinc interns més, també africans. Van ser aquests companys els que van alertar els vigilants que el noi tenia problemes respiratoris. La policia manté que no havia donat senyals previs de trobar-se malament.

Les mateixes fonts asseguren que mentre arribava l'ambulància, policies amb coneixements de tècniques de reanimació van atendre'l durant uns quinze minuts.

Tanmateix, els equips mèdics només van poder certificar-ne la mort sobtada no violenta, per possibles causes cerebrals o coronàries. A l'espera dels resultats de l'autòpsia, fonts extraoficials han avançat a Efe que tot fa pensar que es tracta d'un infart de miocardi.

La policia nega que el jove hagués reclamat prèviament assistència mèdica, cosa que afirmen alguns companys de la víctima, que ho han explicat als seus advocats, segons algunes informacions periodístiques. TV3 ha emès el so d'una entrevista telefònica amb un dels interns que parlava de maltractaments al centre.

El succés ha provocat que un grup d'interns hagin manifestat el seu malestar per considerar que l'incident ha estat a causa de la falta d'atenció i d'intèrprets, i fins i tot la tercera part dels interns han començat una vaga de fam.

La policia resta importància a aquestes protestes i assegura que quan hi ha una incidència sempre hi ha un grup d'interns que intenta generar polèmica per endarrerir el seu procés d'expulsió si són interns sense papers.

En previsió d'aquesta possible tensió, s'ha reforçat la presència d'agents de la policia al centre de la Zona Franca de Barcelona per evitar incidents.

stats