Societat 28/01/2013

La dona i la sogra d'Ausàs, imputades en la trama de contraban de tabac

L'exconseller va ser detingut al juliol acusat de pertànyer a una banda dedicada al contraban i la distribució de tabac andorrà

Efe
2 min

BarcelonaLa dona i la sogra de l'exconseller de Governació de la Generalitat Jordi Ausàs, detingut a mitjan juliol del 2012 per pertànyer a una banda criminal dedicada al contraban i la distribució de tabac procedent d'Andorra, també estan imputades en aquest cas. El fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, ha explicat aquest dilluns a Efe que totes dues estan imputades, juntament amb Ausàs, per lucrar-se d'aquest fet delictiu i que van ser cridades a declarar al desembre en qualitat d'imputades.

Boné ha aclarit que encara no hi ha escrit d'acusació del cas, la instrucció del qual es preveu que finalitzi aviat, i que una vegada es tanqui la instrucció serà l'Audiència Provincial de Lleida l'encarregada de fixar la data del judici, que podria tenir lloc d'aquí sis mesos.

Cal recordar que, segons el fiscal instructor del cas, existeixen vídeos que demostren que Ausàs anava a buscar cada dia tabac al magatzem que funcionava com a centre logístic de la banda. A més, en el registre de casa seva després de la seva detenció es va comprovar que tenia una llista amb els preus de venda del tabac de contraban per ciutats i tabac per un valor una mica inferior als 15.000 euros.

Després de la seva detenció, a l'exconseller se li va imposar una fiança de 145.000 euros -xifra equivalent al valor de la quantitat de tabac que, presumptament, Ausàs va moure entre el 12 de juny i el 8 de juliol del 2012, període en el qual va ser sotmès a vigilància. Posteriorment, l'Audiència de Lleida va ordenar que se li tornessin aquests diners en considerar que no hi havia prou indicis sobre la seva culpabilitat. A més, va considerar desproporcionat l'ingrés a presó, ja que segons l'Audiència no hi havia risc de fugida.

D'altra banda, també s'ha sol·licitat per a Ausàs i per a la resta dels imputats una fiança civil d'uns 188.000 euros amb la finalitat de garantir que el perjudicat pel delicte de contraban, que en aquest cas és l'Estat, sigui compensat pels diners defraudats en el cas que es condemni els imputats.

stats