Societat 23/03/2011

Més sol però poca calor

Avui a molts indrets ja no farà falta el paraigua però al migdia l'ambient encara no serà gaire suau.

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl dia ha començat amb pocs núvols i ja només continuen sent abundants de l’Ebre cap al sud. Les estones de sol avui seran més abundants que ahir i no s’espera que es repeteixi la variabilitat ni els xàfecs del dimarts. El paraigua només farà falta al País Valencià, al sud de les Illes i en tot cas a l’extrem sud de Catalunya, bàsicament al Montsià i al Baix Ebre. En comarques com la Safor o la Marina Alta les pluges seran abundants i acumularan més de 50 litres. A la resta el sol avui predominarà molt més que no pas els núvols.

El vent de gregal continuarà deixant-se sentir a la costa, i en general el migdia no serà per sortir sense jaqueta. Les temperatures pujaran un o dos graus més que ahir però en molts casos encara es quedaran per sota dels 15 graus.

Els dies vinents la inestabilitat continuarà centrada al sud del País Valencià, i a Catalunya el pròxim canvi de temps no arribarà fins diumenge a la tarda en forma de ruixats dispersos. Les temperatures aniran pujant i s’arribarà al cap de setmana amb gairebé 20 graus al migdia.

Aquest dimecres 23 de març se celebra el Dia Meteorològic Mundial per recordar la creació de l'Organització Meteorològica Mundial l'any 1950. Aquest any el lema és “El clima i tu”.

Trobareu més detalls sobre la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats