Societat 11/05/2012

El sol i els planetes són més lents del que es pensava

Un estudi publicat per 'Science' mostra que viatgen per la Via Làctia a 85.000 quilòmetres per hora

Mònica L. Ferrado
1 min
Els planetes del Sistema Solar, juntament amb el mateix Sol, es mouen respecte a les estrelles i el medi interestel·lar del seu voltant. S'anomena moviment peculiar.

BarcelonaEl sol i els planetes que l'envolten viatgen per l'espai fent una òrbita al voltant del centre de la nostra galàxia, la Via Làctia, que està poblada per un forat negre supermassiu i, aproximadament, 300.000 milions d'estrelles. La velocitat a la qual el sol i els seus acompanyants descriuen aquesta òrbita és de 220 quilòmetres per segon o, el que és el mateix, 800.000 quilòmetres per hora. Aquest, però, no és l'únic moviment que fan el sol i els planetes.

A banda de girar al voltant del forat negre supermassiu, també es mouen respecte les estrelles i el medi interestel·lar del seu voltant. És el que s'anomena moviment peculiar. Fins ara, es pensava que aquest moviment el feien a una velocitat d'uns 95.000 quilòmetres per hora. Però un estudi publicat per la revista 'Science', realitzat per la missió Interstellar Boundary Explorer (IBEX) de la NASA, mostra que en realitat aquesta velocitat és significativament més lenta, d'uns 85.000 quilòmetres per hora.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats